İlk kez 1860 yılında, Bonn Gözlemevi’nde çalışan Alman astronomlar tarafından kayıtlara geçirilmiş olan ve bugün “UY Scuti” adıyla bilinen yıldız, günümüzde evrenin bilinen en büyük yıldızı olma unvanını elinde bulundurmaktadır. UY Scuti, Samanyolu Galaksisi’nde, Dünya’dan yaklaşık 9.500 ışık yılı uzaklıktadır ve Sobieski’nin Kalkanı (veya “Kalkan”) adı verilen takımyıldız içerisindedir.
UY Scuti’nin Güneş’ten yaklaşık 1.700 kat daha büyük olduğu ve etrafına Güneş’ten yaklaşık 340.000 kat daha fazla ışık yaydığı tahmin edilmektedir. UY Scuti o kadar büyüktür ki bu dev yıldızın yanında Güneş, aşağıdaki gibi görünecektir:
Büyüklüğüne rağmen UY Scuti, çıplak gözle Dünya’dan görülememektedir. Yine de eğer Güneş Sistemi’nde Güneş yerine UY Scuti yer alsaydı bu yıldızın, genişliğinden dolayı, bulunduğu yerden Satürn’e değebileceği tahmin edilmektedir.
Bir ışık yılı yaklaşık 9,5 trilyon kilometredir. Görülebilen evrenin çapının ise yaklaşık 90 milyar ışık yılı uzunluğunda olduğu tahmin edilmektedir. Güneş’in bile pek çok yıldıza oranla küçük kaldığı böylesine devasa bir evrende Dünya’nın ve insanlığın büyüklüğü ve değeri, okuyucunun kararına bırakılmıştır.