Birleşmiş Milletler tarafından yapılan tahminlere göre, yeryüzündeki toplam insan nüfusu 2050 yılında 9,8 milyara, 2100 yılında ise 11,2 milyara yükselecektir. Artacak olan toplam insan nüfusu ile doğru orantılı olarak tüketilecek olan toplam kalori miktarı da artacağından, ilerleyen yıllarda dünya nüfusunu beslemek gittikçe daha da zorlaşacaktır.
Ancak ilerleyen yıllarda dünya nüfusunu beslemek, yalnızca nüfus artışından dolayı zorlaşmayacaktır. Norveç Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Norwegian University of Science and Technology) tarafından yapılan araştırmalar, insanlığın 1975-2014 yılları arasında boyunun uzadığını ve kilosunun arttığını göstermektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda insanlığın bu 39 yıllık süre sonunda %14 daha kilolu ve %1,3 daha uzun boylu hâle geldiği tespit edilmiştir. Bu evrimin bir neticesi olarak insanlar günümüzde, 39 yıl öncesine oranla, %6,1 oranında daha fazla enerjiye ihtiyaç duymaktadırlar.[1] Bu nedenle, normal bir insanın ihtiyaç duyduğu kalori miktarı 39 yıl boyunca durmadan artmıştır.
İnsanın söz konusu evrimi devam ettiğinden dolayı ilerleyen yıllarda insanlığın, nüfusu sabit kalsa bile, gıda talebi durmadan artacaktır. Dünya nüfusunun yaşlanmasının ve yaşlı nüfusun daha az gıda tüketecek olmasının olumlu etkilerinin ise çok küçük olacağı verilen bilgiler arasındadır.
[1] Boy uzaması, kilo ve enerji ihtiyacı artışı oranlarının ülkeden ülkeye değişiklik gösterdiği belirtilmektedir.